Wat kan het resultaat zijn?

De vlinder is het symbool voor de metamorfose die je tijdens het tekenproces kunt ondergaan. Een vlinder is kleurrijk, licht en vrij. Voordat een vlinder uit de pop komt, heeft het eerst als rups een heleboel moeten eten en verteren. Hoe vertaal je de ervaringen van de therapie in je dagelijks leven? Wat ga je ermee doen? Hoe verteer je deze? Uiteindelijk, na het verpoppen van de rups, kan de vlinder vrij vliegen.

Door onderdrukte emoties weer toe te laten en te beleven, kunnen bepaalde klachten of problemen oplossen. Het bijzondere hierbij is, dat je dit proces zelf in gang zet, in het tempo wat bij jou en je klacht past.

Wat ouders zeggen...

"Beter om kunnen gaan met frustratie en boosheid"

Ouders: Ze had last van boosheid

Bij Marieke heeft onze dochter van 12 jaar haar boosheid van zich af kunnen krassen met wasco.

Ze heeft een collage gemaakt over wat vriendschap inhoudt.

Via het maken van tekeningen heeft ze kunnen ervaren dat je ook weer uit de put kunt komen.

Iedere week ging ze met plezier en maakte ze de mooiste creaties.

 

"Het versterken van zelfvertrouwen en focus"

Kind zelf: Ik ben meer lief

Sinds onze dochter bij Tekenjewijs heeft getekend, is ze rustiger en minder snel boos.

Ze zegt zelf: “ik ben de laatste tijd meer lief, niet meer zo boos”.

 

""Een plek geven aan een traumatische gebeurtenis"

Vrouw (18) Ik kan weer verder met mijn leven

Mijn leven is heel erg veranderd nadat ik bij Marieke tekende. Ik doe een leuke studie, heb zelfs al een jaar een heel lief vriendje en heb nu gewoon een stabiel leven. Met soms natuurlijk nog wel een zwarte wolk, maar over het algemeen is het nu gewoon positief. Ik wil haar ontzettend bedanken voor alles wat ze voor mij heeft gedaan, voor alle gesprekken en dat ze me altijd zo positief zag, al zag ik mijzelf als het negatiefste "ding" van de wereld. Ook voor het feit dat ze de eerste "hulpverlener" was waarbij ik het gevoel had van vertrouwen en dat ik een echte band met haar had in plaats van een "cli´┐Żntenband". Vanuit diep in mijn hart, bedankt daarvoor.