Iets over mijzelf

Mijn naam is Marieke Wielinga. Ik ben 40 jaar werkzaam geweest op de Eerste Nederlandse Montessorischool en deed 25 jaar ervaring op als midden en bovenbouwleidster. De laatste 15 jaar verzorgde ik teken en handvaardigheids lessen voor alle groepen. Sinds 2023 ben ik met pre pensioen en naast het geven van tekentherapie, ben ik vrijwilliger bij het kinderziekenhuis in Den Haag als tekendokter. Af en toe geef ik creatieve workshops aan kinderen en volwassen. 

 

Opleidingen

Omdat ik me bijzonder interesseer voor kinderen die op sociaal emotioneel vlak extra aandacht kunnen gebruiken, specialiseerde ik me verder op dit gebied. Ik behaalde het diploma voor leraar kinderyoga en Hatha Yoga. Ik heb een aantal jaren kinderyoga lessen gegeven. Aan het einde van een les liet ik de kinderen vaak een tekening maken over een visualisatie en merkte wat een krachtige manier dit voor ze was om hun emoties een plek te geven.
Ik wilde hier veel meer over weten en in 2002 startte ik met de opleiding voor

Genezend Tekenen bij Lisa Borstlap in Zutphen. Eerst behaalde ik het getuigschrift voor: “Tekenen met en voor kinderen”, daarna volgde ik de opleiding tot Tekentherapeut voor volwassenen. Eveneens heb ik in Zutphen het chakra mandala jaar gevolgd.

Beroepsverenigingen en vergoeding

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging: Vereniging voor tekentaal en bij de overkoepelende organisatie voor alternatieve geneeswijzen: RBCZ, de SCAG,

en ben in het bezit van de diploma's MBK en PSBK.

logo RBCZ

KvK nr.27332572

Er zijn een aantal verzekeringsmaatschappijen die tekentherapie vergoeden.

Cursussen en workshops vallen hier niet onder.

Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en woon in Den Haag.

In mijn (tuin)huis heb ik een eigen (eenvrouws)praktijk en teken nu 14 jaar individueel met kinderen en volwassenen. Soms geef ik ook cursussen.

Mijn praktijk is van maandag t/m woensdag open tussen 9.00u 's ochtends tot 18.00u 's avonds.

 

Af en toe verzorg ik tekencursussen voor kleine groepjes kinderen of volwassenen. (zie contact en workshops).