Iets over mijzelf

Mijn naam is Marieke Wielinga. Sinds 1983 ben ik werkzaam op een Montessorischool en deed ik ervaring op als onder, midden en bovenbouwleidster. Nu verzorg ik ook teken en handvaardigheids lessen voor alle groepen.

 

Opleidingen

Omdat ik me bijzonder interesseer voor kinderen die op sociaal emotioneel vlak extra aandacht kunnen gebruiken, specialiseerde ik me verder op dit gebied. Ik behaalde het diploma voor leraar kinderyoga en Hatha Yoga. Ik heb een aantal jaren kinderyoga lessen gegeven. Aan het einde van een les liet ik de kinderen vaak een tekening maken over een visualisatie en merkte wat een krachtige manier dit voor ze was om hun emoties een plek te geven.
Ik wilde hier veel meer over weten en in 2002 startte ik met de opleiding voor

Genezend Tekenen bij Lisa Borstlap in Zutphen. Eerst behaalde ik het getuigschrift voor: “Tekenen met en voor kinderen”, daarna volgde ik de opleiding tot Tekentherapeut voor volwassenen. Eveneens heb ik in Zutphen het chakra mandala jaar gevolgd.

Beroepsverenigingen en vergoeding

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging: “Vereniging voor tekentaal” en bij de overkoepelende organisatie voor alternatieve geneeswijzen: “RBCZ”
Er zijn nu 15 verzekeringsmaatschappijen die tekentherapie vergoeden.

Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en woon in Den Haag.
Inmiddels heb ik een eigen praktijk in mijn (tuin)huis, teken ik al een paar jaar individueel met kinderen en nu ook met volwassenen. Af en toe verzorg ik tekencursussen voor kleine groepjes kinderen of volwassenen. (zie contact en workshops).